
Pokud máš chuť na lehký, svěží a jednoduchý koláč, který zvládneš připravit i během nabitého dne, tenhle tvarohový koláč s bezovým sirupem bude pro tebe ideální. Je sladký tak akorát, plný bílkovin a vůně, která se ti bude linout kuchyní, je čisté léto.
Jak na to?
1
Předehřejeme si troubu na 180 °C a připravíme si dortovou formu o průměru 18 cm – vyložíme ji pečicím papírem.
2
Ve větší skleněné míse si společně vyšleháme tvaroh, vejce, sirup,
3
Do směsi přimícháme prášek do pečiva a špetku soli.
4
Směs nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 43–45 minut. Pozor, aby koláč nebyl v troubě příliš vysoko, protože vršek může rychle zčernat a uvnitř zůstat syrový. Nejlepší je umístit ho do středu trouby a opravdu důkladně propéct.
5
Po upečení ho necháme opravdu dobře vychladnout, než ho začneme krájet (aby se nerozpadl).
TIP 1: Sirup můžeš použít podle vlastní chuti – výborně by chutnal třeba i s javorovým sirupem a třeba čokoládovým pudinkem.
TIP 2: Těsto lze připravit i tak, že žloutky vyšleháme s cukrem a sirupem do světlé pěny, přimícháme pudink, tvaroh, prášek do pečiva, kůru a nakonec velmi jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Takové těsto bude nadýchanější, ale i křehčí a náchylnější k popraskání.

Přeji ti dobrou chuť!
Nemáš čas, ale chceš být fit? 💪
Přidej se k programu FIT in 15 min a cvič s námi každý den jen 15 minut – rychle, efektivně a z pohodlí domova!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.