V létě je důležité uvařit rychle a zdravě. Například tuto cuketovou polévku s květákem a mrkví, která zasytí a při jejíž přípravě se v kuchyni dlouho nezapotíte.
Jak na to?
1
Mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo, květák nakrájíme na drobné růžičky.
2
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný česnek a osmažíme.
3
Přidáme mrkev s květákem a cukr. Osmažíme, dokud cukr jemně nezkaramelizuje.
4
Zalejeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, celerovou a petrželovou nať a asi 5 minut povaříme.
5
Do polévky dáme cuketu, najemno nastrouhanou bramboru a povaříme asi 10 minut.
6
Nakonec dochutíme citronovou šťávou, rozmačkaným stroužkem česneku, solí a pepřem podle chuti.
Výživové hodnoty na 1 porci:
75 kcal
316 kJ
T:
2 g
B:
2 g
S:
11 g
V:
2 g
Dobrou chuť 😊!
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.