Tip na lehkou a výživnou snídani: toasty z cukety bez mouky
35 min
4 (8 ks toastu)

Letní horka způsobují, že nemáme moc chuť na těžká jídla. Proto jsou zeleninové kombinace úplně ideální. Připravila jsem cuketové toasty, které jsou k lehké snídani nebo večeři jako dělané. Jejich příprava je možná trošku náročnější, ale výsledek stojí za to. A kalorické hodnoty jsou úplně báječné.
Čas přípravy
- 35 minutpříprava
- 30 minutodstátí cukety
Jak na to?
1
Cuketu se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme a dobře promícháme. Necháme odstát 30 minut.
2
Když je cuketa odstátá, zbavíme ji vody. Vložíme do misky, přidáme najemno nastrouhaný sýr, mletý černý pepř, vajíčka a lisovaný česnek.
3
Všechno spolu dobře promícháme. Mezitím rozehřejeme toastovač.
4
Připravíme si šunku, kterou nakrájíme na menší kostičky, a cibulku na kolečka.
5
Když je toastovač rozehřátý, vložíme do něj papír na pečení tak, aby byl zespodu i shora toastu.
6
Polévkovou lžící klademe cuketovou směs do formy na toasty.
7
Volíme radši tenčí vrstvu, protože směs ještě posypeme šunkou a mladou cibulku a opět zakryjeme cuketovou směsí.
8
Toastovač zavřeme a pečeme cca 10 minut. Nelekněte se, když vám po stranách začne vytékat šťáva, za chvíli to přestane.
9
Toasty pečeme tak, aby byly kraje trošku tmavší, ať je toast uprostřed upečený. Následně je vyndáme s papírem na pečení přímo na talíř.
10
Necháme je trochu vychladnout, aby se papír snadno odstranil.
11
Podáváme posypané natí z cibulky a nastrouhaným sýrem.
Výživové hodnoty na 1 porci (2 ks toastu):
216 kcal
910 kJ
T:
12 g
B:
21 g
S:
6 g
V:
1 g


Dobrou chuť!