Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduché hokkaido placky s jarní cibulkou

30 min
12 ks
hokkaido placky

Potřebujeme: 

  • 500 g hokkaido nebo máslové dýně
  • 100 g jarní cibulky (jen bílou část)
  • 3 vejce
  • 150 g mletých ovesných vloček
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • majoránku a bylinky podle chuti
  • olivový olej na smažení placek
hokkaido placky

Rychlé placky k obědu nebo večeři potěší vždy. K nim si můžeme připravit například nějaký chutný salát, bílý jogurt, cottage nebo brynzu a dobrota je na světě. Tyto placky jsou křupavé, chutné, nenáročné na suroviny a také na samotnou přípravu. Přeju vám dobrou chuť.

Jak na to?

1

Dýni oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2

Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a přimícháme k dýni.

3

Přidáme i vajíčka, mleté ovesné vločky, sůl, pepř, majoránku a nasekané bylinky podle chuti, například petrželovou nať nebo bazalku.

4

Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a placky osmažíme z obou stran dozlatova.

Tip: Placky můžeme péct i v troubě na 200 °C. Papír na pečení potřeme olivovým olejem a pečeme cca 15–20 minut dozlatova.

Výživové hodnoty na 1 porci:

88 kcal

369 kJ

T:

3 g

B:

4 g

S:

11 g

V:

1 g

hokkaido recepty placky

Ať ti chutná 🙂!

Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.