
Řapíkatý celer má svou specifickou chuť, kterou nemá každý rád. Také jsem nepatřila k jeho milovníkům. Po ochutnání tohoto salátu jsem však změnila názor. Pokud máte rádi kombinaci slané a sladké chuti, určitě ho vyzkoušejte.
Pro zajímavost – řapíkatý celer má nízký obsah kalorií, zlepšuje metabolismus tuků a je zdrojem mnoha důležitých živin.
Jak na to?
1
Celer omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
2
Jablko nakrájíme na kostičky a hroznové víno na poloviny. Přidáme do mísy k celeru.
3
Posypeme slunečnicovými semínky.
4
Nakonec přidáme majonézu se smetanou, dochutíme solí a dobře promícháme.
5
Vložíme do lednice a necháme odležet 30 minut.
Tip: Můžeme podávat samostatně s opečeným chlebem nebo jako přílohu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
160 kcal
669 kJ
T:
9 g
B:
2.5 g
S:
13.8 g
V:
6.2 g

Ať ti chutná 😊!
Objav ďalšie inšpirácie na chutné recepty. Motivuj sa do varenia a pečenia s našimi kuchárskymi knihami. Stačí sa prekliknúť na náš e-shop a vybrať si.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.