
Když máš uspěchaný den a téměř prázdnou spíž, vždy se hodí mít po ruce rychlý a jednoduchý recept. Jeden takový pro tebe mám.
Stačí ti výlet do spíže a to je vše, co potřebuješ, abys připravila tyto zapečené fazole. Přidej svůj oblíbený sýr, bylinky a máš hotovo. Vychutnej si tento jednoduchý recept jako přílohu nebo jako hlavní jídlo k obědu či večeři.
Jak na to?
1
Předehřejeme si troubu na 220 ˚C.
2
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno. Opečeme dozlatova.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Opékáme 5 minut.
4
Poté přidáme rajčata, fazole, sůl, pepř. Promícháme a přivedeme k varu.
5
Směs přemístíme do pekáče, posypeme sýrem a pečeme, dokud se sýr neroztaví a nezapeče dozlatova.
6
Podáváme se zeleninou nebo salátem, s tortillami nebo pita chlebem, se zapečeným pečivem. Pekáč můžeme posypat čerstvými bylinkami.
TIP: Místo cukety se hodí i špenát – 2 hrsti nebo klidně více. Pokud máme rádi pikantní chuť, můžeme přidat chilli. Také můžeme vyzkoušet jiný sýr a upravit si množství podle vlastní chuti a do omáčky použít libovolné koření nebo bylinky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
343 kcal
1441 kJ
T:
19 g
B:
21 g
S:
19 g
V:
6 g

Přeji dobrou chuť 😊!
Reštart po létě 2025 startuje 8. září! 🌞💪
Přidej se k naší výzvě Reštart po létě a dopřej si nový začátek po prázdninové sezóně. Čekají tě efektivní tréninky pro každou úroveň, zdravé a rychlé recepty, které ti pomohou cítit se lehčeji, a podpora komunity žen, které do toho jdou spolu s tebou. Vrať se do formy, získej energii i motivaci – a to všechno z pohodlí domova.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz