Nachos, oblíbený mexický snack, najdeš i na poličkách v regálech supermarketu. Avšak proč škodit svému tělu, když si můžeš takové nachos udělat doma ve zdravější verzi a bez výčitek?
A abys ho měla s čím jíst, připojuju ti i recept na lahodné guacamole, které se k němu výborně hodí. A navíc je mnohem lepší než kupované sýrové dipy. Hlavní ingrediencí guacamole je avokádo, které je plné vlákniny a zdravých tuků a snižuje vysoký cholesterol. Určitě doporučuji zařadit ho do jídelníčku. Připravená na pečení?
Jak na nachos?
1
Všechny ingredience společně dobře smícháme.
2
Vytvořené těsto rozválíme natenko. Z daného množství těsta vyjde více plechů.
3
Těsto nařežeme na pruhy a potom šikmými řezy uděláme trojúhelníky.
4
Před pečením těsto ještě posypeme trochou soli.
5
Pečeme cca 15 minut při 180 °C.
Jak na guacamole?
1
Vydlabeme avokádo a pomocí vidličky ho rozmačkáme.
2
Rajčata nasekáme na co nejmenší kostky a přimícháme do avokáda.
3
Přidáme rozmačkaný česnek, koření a nakonec vymačkáme šťávu z limetky.
4
Pořádně promícháme a podle chuti, pokud potřebujeme, doplníme chilli nebo limetku.
Doufám, že jsem tě svým receptem inspirovala a brzy vyzkoušíš avokádo i ty.
Dobrou chuť!