Máš večer obrovskou chuť vzít si k telce něco dobrého na "zobání"? Nechceš, aby tvoje postava a zdraví utrpěly vážnou újmu z pojídání chipsů, krekrů nebo solených pražených oříšků? Vyzkoušej tuto křupavou dobrotu, po které se nebudeš muset cítit provinile! Navíc si ji můžeš připravit na mnoho způsobů. Stačí vyměnit jedno koření za druhé a cizrna bude chutnat úplně jinak :-).
Cizrna se označuje jako bílkovinová bomba a doporučuje se konzumovat aspoň 1x do týdne. Má jemnou oříškovou chuť, a proto to pro vás určitě bude "láska na první ochutnání". Má v sobě přirozeně hodně vlákniny, železa, vitamínů B a draslíku. Při tepelném zpracovaní neztrácí téměř nic ze svých účinných složek. Tak co, jdeme na to? :-)
Jak na to?
1
Cizrnu přes noc namočíme. Slijeme, dáme vařit do nové vody a přidáme bobkový list (pokud používáte, přidejte cca 5cm kousek mořské řasy nebo 1 chilli papričku).
2
Zatímco se cizrna vaří, připravíme v misce olej, který smícháme se solí a kořením.
3
Když se cizrna uvaří, necháme ji trošku osušit a potom ji přidáme do misky s připravenou směsí a dobře promícháme, aby se každičká kulička cizrny obalila.
4
Připravíme zapékací mísu/ plech, na který dáme papír na pečení a vysypeme cizrnu. Pečeme při 180 stupních, přibližně 35 minut. Získá takovou zlatavou barvu a kořením vám provoní celou kuchyň. Během pečení cizrnu několikrát promícháme, aby se rovnoměrně opekla.
TIP: Pokud doma nemáš cizrnu, zkus tento recept s kukuřicí.
Na křupanou, přátelé. :)