Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

2 druhy sendvičů, které prostě musíš ochutnat

NaN
sendvic

Potřebujeme: 

  • 100 g sušeného zeleného hrachu (lze použít i mražený hrášek)
  • 30 g zelených oliv
  • 30 g slunečnicových semínek
  • velká hrst čerstvé bazalky
  • cca 30 ml mandlového mléka
  • špetka mletého černého pepře
  • ¼ lžičky bylinkové soli
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 300 g seitanu
  • 10 ml olivového oleje
  • ¼ lžičky mleté kurkumy
  • 6 plátků kváskového chleba (cca 360 g)
  • 1 větší rajče nebo 2 střední
  • 6 listů salátu (já jsem použila typ Lollo Biondo)
sendvic

Veganský sendvič, který tě opravdu zasytí

Dodržovat zdravou stravu může být na cestách nebo při rychlém pracovním a rodinném tempu opravdu náročné. Vyzkoušej tento chutný, barevný a sytý sendvič, který obsahuje vše, co by mělo plnohodnotné jídlo mít.

Počet porcí: 3

Čas přípravy

  • 25 minutpříprava
  • 60 - 90 minutvaření hrachu

Jak na to?

1

Hrách si předem uvaříme doměkka. Praktické je uvařit si ho den předem – a druhý den už jen rozmixovat pomazánku a jídlo je hotové.

2

Uvařený a vychladlý hrách rozmixujeme ve výkonném mixéru spolu s olivami, semínky, bazalkou a mandlovým mlékem do hladké konzistence.

3

Poté přidáme černý pepř, sůl, limetkovou šťávu a vše ještě jednou krátce promixujeme.

4

Seitan nakrájíme na silnější plátky a opékáme na olivovém oleji jemně poprášené kurkumou, dokud nezískají křupavou kůrku z obou stran – mělo by to trvat pár minut z každé strany na středním plameni.

5

Na chléb vrstvíme pomazánku, rajčata, salát a opečený seitan.

Tip 1: K pomazánce se skvěle hodí také bazalkové nebo jiné pesto (například z medvědího česneku či sušených rajčat).

Tip 2: Pokud chceš recept ještě vylepšit, můžeš si slunečnicová semínka předem opéct nebo použít jiná semena či ořechy podle chuti.

domaci sendvic

Výživové hodnoty na 1 porci:

694 kcal

2916 kJ

T:

13 g

B:

40 g

S:

95 g

V:

16 g

Vegetariánský sendvič jako hlavní jídlo, vhodný i na cesty

Sendvič s omeletou a sýrem, který se hodí jak na cesty, tak i jako rychlý oběd či večeře, když potřebuješ něco sytého, praktického a nenáročného. Já osobně ho dělám vždy, když máme rozlítaný den a potřebuju jen rychle něco připravit a fungovat dál.

Počet porcí: 1

Čas přípravy

  • 15 minutpříprava

INGREDIENCE:

  • 4 g přepuštěného másla
  • 1 vejce
  • 40 g mozzarelly
  • 2 krajíce kváskového chleba (cca 120 g)
  • 15 g bazalkového pesta
  • 40 g Lučiny
  • 20 g salátu (já jsem použila typ Lollo Biondo)
  • 60 g salátové okurky
  • 60 g rajčete

Jak na to?

1

Na pánvi si na přepuštěném másle připravíme omeletu ze dvou vajec, na kterou ještě během pečení rozložíme kousky mozzarelly.

2

Na chleba postupně vrstvěme bazalkové pesto, Lučinu (já si ji vždy vyšlehám s trochou vody, aby se lépe roztírala), salát, přeloženou omeletu, okurku a rajče.

Tip: Pokud chceme snížit kalorie, můžeme v případě Lučiny a mozzarelly použít odlehčenou (light) verzi.

recept na sendvič

Výživové hodnoty na 1 porci:

670 kcal

2814 kJ

T:

24 g

B:

26 g

S:

57 g

V:

13 g

Přeji dobrou chuť 😊.

📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.

Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.

➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!

Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!

kniha Fitshaker
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.