-164168-medium.jpg)
Veganský sendvič, který tě opravdu zasytí
Dodržovat zdravou stravu může být na cestách nebo při rychlém pracovním a rodinném tempu opravdu náročné. Vyzkoušej tento chutný, barevný a sytý sendvič, který obsahuje vše, co by mělo plnohodnotné jídlo mít.
Počet porcí: 3
Čas přípravy
- 25 minutpříprava
- 60 - 90 minutvaření hrachu
Jak na to?
1
Hrách si předem uvaříme doměkka. Praktické je uvařit si ho den předem – a druhý den už jen rozmixovat pomazánku a jídlo je hotové.
2
Uvařený a vychladlý hrách rozmixujeme ve výkonném mixéru spolu s olivami, semínky, bazalkou a mandlovým mlékem do hladké konzistence.
3
Poté přidáme černý pepř, sůl, limetkovou šťávu a vše ještě jednou krátce promixujeme.
4
Seitan nakrájíme na silnější plátky a opékáme na olivovém oleji jemně poprášené kurkumou, dokud nezískají křupavou kůrku z obou stran – mělo by to trvat pár minut z každé strany na středním plameni.
5
Na chléb vrstvíme pomazánku, rajčata, salát a opečený seitan.
Tip 1: K pomazánce se skvěle hodí také bazalkové nebo jiné pesto (například z medvědího česneku či sušených rajčat).
Tip 2: Pokud chceš recept ještě vylepšit, můžeš si slunečnicová semínka předem opéct nebo použít jiná semena či ořechy podle chuti.

Výživové hodnoty na 1 porci:
694 kcal
2916 kJ
T:
13 g
B:
40 g
S:
95 g
V:
16 g
Vegetariánský sendvič jako hlavní jídlo, vhodný i na cesty
Sendvič s omeletou a sýrem, který se hodí jak na cesty, tak i jako rychlý oběd či večeře, když potřebuješ něco sytého, praktického a nenáročného. Já osobně ho dělám vždy, když máme rozlítaný den a potřebuju jen rychle něco připravit a fungovat dál.
Počet porcí: 1
Čas přípravy
- 15 minutpříprava
INGREDIENCE:
- 4 g přepuštěného másla
- 1 vejce
- 40 g mozzarelly
- 2 krajíce kváskového chleba (cca 120 g)
- 15 g bazalkového pesta
- 40 g Lučiny
- 20 g salátu (já jsem použila typ Lollo Biondo)
- 60 g salátové okurky
- 60 g rajčete
Jak na to?
1
Na pánvi si na přepuštěném másle připravíme omeletu ze dvou vajec, na kterou ještě během pečení rozložíme kousky mozzarelly.
2
Na chleba postupně vrstvěme bazalkové pesto, Lučinu (já si ji vždy vyšlehám s trochou vody, aby se lépe roztírala), salát, přeloženou omeletu, okurku a rajče.
Tip: Pokud chceme snížit kalorie, můžeme v případě Lučiny a mozzarelly použít odlehčenou (light) verzi.

Výživové hodnoty na 1 porci:
670 kcal
2814 kJ
T:
24 g
B:
26 g
S:
57 g
V:
13 g
Přeji dobrou chuť 😊.
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.