Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Barevná mrkvovo-dýňová bábovka s jemnou tvarohovou náplní

100 min
15 ks
dynova babovka

Potřebujeme: 

  • Na bábovku:
  • 150 g oloupané mrkve
  • 100 g oloupané hokkaido dýně
  • 100 ml vody
  • 300 g polohrubé špaldové mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 g směsi ořechů a sušeného ovoce
  • kůra z jednoho citrónu (nastrouhaná)
  • olej na vymazání formy
  • --
  • na tvarohovou náplň:
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
dynova babovka

S příchodem podzimu se příroda zahalí do krásných barev, a co je lepší způsob, jak si to připomenout, než upečením této barevné mrkvovo-dýňové bábovky? Kombinace sladké mrkve, dýně a svěžího tvarohu vytváří dokonalou harmonii chutí v jemném a nadýchaném moučníku. Díky dýni a mrkvi získává bábovka nejen nádhernou barvu, ale i dávku betakarotenu, který je skvělý pro zdraví. Tento moučník je ideální volbou na podzimní odpoledne k šálku čaje nebo jako originální dezert na víkendové setkání s rodinou.

Čas přípravy

  • 30 minútpríprava
  • 70 minútpečenie

Jak na to?

1

Příprava zeleninového základu: Do mixéru vložíme oloupanou mrkev a dýni, přidáme vodu a mixujeme do hladka. Pokud nemáte mixér, zeleninu můžete nastrouhat na jemném struhadle.

2

Příprava těsta: V míse smícháme polohrubou špaldovou mouku s třtinovým cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Přidáme zeleninový základ, který jde do těsta spolu s ostatními ingrediencemi. Přidáme mléko, vejce, rozpuštěné máslo a směs ořechů a sušeného ovoce. Vše dobře promícháme, aby se ingredience spojily.

3

Příprava tvarohové náplně: V druhé misce smícháme jemný tvaroh s vejcem a třtinovým cukrem, dokud nevznikne hladká náplň.

4

Plnění formy: Formu na bábovku důkladně vymažeme olejem a vysypeme moukou. Polovinu těsta rovnoměrně nalijeme do formy. Lžící naneseme tvarohovou náplň do středu těsta po celém obvodu formy. Poté nalijeme druhou polovinu těsta tak, aby zakryla náplň.

5

Pečení: Předehřejeme troubu na 180 °C a bábovku pečeme přibližně 70 minut. Po upečení necháme bábovku vychladnout ve formě.

6

Servírování: Po vychladnutí opatrně vyklopíme bábovku z formy. Před podáváním můžeme posypat třtinovým cukrem, skořicí nebo polít sirupem dle chuti.

EXTRA TIP: Bábovku si můžete posypat třtinovým cukrem, skořicí nebo polít oblíbeným sirupem. Pokud máte rádi jemnější chuť, zkuste ji podávat s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

253 kcal

1062 kJ

T:

10 g

B:

7 g

S:

31 g

V:

3.5 g

bábovka

Přejeme sladký a barevný podzim s tímto lahodným moučníkem!

K této mrkvovo-dýňové bábovce se dokonale hodí i šálek teplého čaje, který krásně doplní podzimní atmosféru a zpříjemní chvíle u stolu. Na našem eshopu Fitshaker najdeš výběr kvalitních čajů, které podpoří nejen tvoje zdraví, ale také podtrhnou chuť tohoto dezertu. Máš rád uklidňující bylinné čaje? Podívej se na naši nabídku a dopřej si příjemný čajový rituál s touto lahodnou bábovkou.

Zveme tě na šálek!

Klikni na banner níže a vyber si ten pravý čaj pro sebe.

Fitshaker čaje
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.