Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Těstoviny s mletým hovězím masem a rajčatovou omáčkou

30 min
6 porcie
těstoviny s mletým masem

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 500 g mletého hovězího masa
  • mořskou/himalájskou sůl podle chuti
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • ½ lžičky italského koření
  • 300 g těstovin, já jsem použilo orzo (tzv. těstovinová rýže, můžeme nahradit jinými malými těstovinami)
  • 1 hrnek vývaru/vody
  • 1 lžíci worcestrové omáčky
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • 1 vaničku čerstvého špenátu
  • ½ hrnku nastrouhaného parmazánu/čedaru
těstoviny s mletým masem

Na tento recept budeš potřebovat jen jeden hrnec a 30 minut času. Výsledkem bude krémové a chutné jídlo, výborné během rušných pracovních dní. S hovězím masem a těstovinami obecně nemůžeš opravdu nic zkazit.

Jak na to?

1

Ve větší pánvi ohřejeme olivový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, okořeníme ho a opékáme 5–7 minut.

2

Potom přidáme těstoviny, vývar, worcestrovou omáčku, rajčata a smetanu. Vaříme při nízké teplotě a občas promícháme. Pokud je třeba, ještě dolijeme vodu/vývar.

3

Nakonec přidáme špenát, dusíme 5 minut. Potom přidáme sýr, necháme roztopit a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci:

449 kcal

1886 kJ

T:

16 g

B:

32 g

S:

40 g

V:

4 g

těstoviny s mletym masem

Ať ti chutná! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.