Jednou z mých nejoblíbenějších ingrediencí v kuchyni jsou batáty. Dají se připravit na mnoho způsobů, jsou chutné a výživné. Batátový koláč vznikl při spotřebovávání drobností z ledničky.
Určitě to znáš, zůstane ti jedno vajíčko, kousek sýru nebo pár plátků šunky... Není nic jednoduššího než to všechno smíchat a vytvořit skvělé jídlo pro celou rodinu. 😊
Jak na to?
1
Batát oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Ty následně rozložíme na plech na pečení (jako na obrázku).
2
Batáty nesolíme ani nepepříme. Nadrobno nakrájíme cibuli.
3
V misce smícháme smetanu, vajíčko, nivu, pancettu nakrájenou na malé kostky a dochutíme tymiánem a pepřem.
4
Směs vylijeme na batáty a pečeme na 170 °C přibližně 20–25 minut.
5
Ke koláči doporučuju podávat salát z čerstvé zeleniny.
Tip: Místo cibule můžeme použít i jarní cibulku, pórek nebo šalotku.
Výživové hodnoty na 1 porci:
285 kcal
1197 kJ
T:
21 g
B:
13 g
S:
10 g
V:
1 g
Dobrou chuť! :-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.