Nejlepší období, kdy si pochutnat na pravé ovčí brynze je právě teď. Určitě i ty máš svoje oblíbené recepty s brynzou. Já ti dnes přináším další, který se možná ocitne mezi nimi. Vyzkoušej a dej mi do komentáře vědět, jak jste si doma pochutnali. Recept na plněné batáty je jednoduchý. Kromě batátů ti stačí brynza, prosciutto a červená cibulka. Jdeme se pustit do přípravy? :-)
Jak na to?
1
Batáty umyjeme a překrojíme na půlky.
2
Uložíme na plech vystlaný papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
3
Pečeme cca 45 minut doměkka.
4
Zatímco se batáty pečou, nakrájíme prosciutto a cibuli a osmažíme je na pánvi s rozehřátým olejem.
5
Když jsou batáty upečené, necháme je chvíli vychladnout a potom je polévkovou lžící vydlabeme tak, aby u slupky zůstal okraj cca 0,5 cm.
6
Vydlabanou hmotu rozmačkáme vidličkou. Přidáme k brynze s nakrájenou pažitkou a promícháme.
7
Takto připravenou směsí plníme vydlabané batáty. Uložíme je opět na plech a dáme do trouby pod gril cca na 15 minut zapéct.
8
Po zapečení uložíme batáty na talíř a posypeme osmaženou cibulkou, prosciuttem a petrželovou natí.
9
Můžeme podávat s bílým jogurtem nebo zakysaným mlékem.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 250 g):
366 kcal
1538 kJ
T:
19 g
B:
17 g
S:
33 g
V:
5 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.