Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Batáty plněné brynzou: jednoduchý recept jen z pár ingrediencí

90 min
4 porce
batáty recept

Potřebujeme: 

  • 4 větší batáty
  • 20 g olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 80 g prosciutta
  • 1 červenou cibuli
  • 200 g brynzy
  • pažitku
  • petrželovou nať na ozdobení
batáty recept

Nejlepší období, kdy si pochutnat na pravé ovčí brynze je právě teď. Určitě i ty máš svoje oblíbené recepty s brynzou. Já ti dnes přináším další, který se možná ocitne mezi nimi. Vyzkoušej a dej mi do komentáře vědět, jak jste si doma pochutnali. Recept na plněné batáty je jednoduchý. Kromě batátů ti stačí brynza, prosciutto a červená cibulka. Jdeme se pustit do přípravy? :-)

Jak na to?

1

Batáty umyjeme a překrojíme na půlky.

2

Uložíme na plech vystlaný papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

3

Pečeme cca 45 minut doměkka.

4

Zatímco se batáty pečou, nakrájíme prosciutto a cibuli a osmažíme je na pánvi s rozehřátým olejem.

5

Když jsou batáty upečené, necháme je chvíli vychladnout a potom je polévkovou lžící vydlabeme tak, aby u slupky zůstal okraj cca 0,5 cm.

6

Vydlabanou hmotu rozmačkáme vidličkou. Přidáme k brynze s nakrájenou pažitkou a promícháme.

7

Takto připravenou směsí plníme vydlabané batáty. Uložíme je opět na plech a dáme do trouby pod gril cca na 15 minut zapéct.

8

Po zapečení uložíme batáty na talíř a posypeme osmaženou cibulkou, prosciuttem a petrželovou natí.

9

Můžeme podávat s bílým jogurtem nebo zakysaným mlékem.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 250 g):

366 kcal

1538 kJ

T:

19 g

B:

17 g

S:

33 g

V:

5 g

jak připravit batáty

Přeju dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.