![fazolová pomazánka](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/batatova%20natierka-406985-medium-239774-medium.jpg)
Lehká zeleninová pomazánka s pečenými batáty a červenou paprikou, ochucená voňavým kořením a bylinkami. Můžeš ji servírovat jako dip nebo na sendviče a je skvělým způsobem, jak „přinutit“ děti jíst víc zeleniny. Lahodná a zdravá pomazánka, která je dostatečně chutná na večírek, přitom dostatečně jednoduchá na to, aby sis ji připravila kdykoliv, kdy na ni dostaneš chuť.
Jak na to?
1
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení, aby se zelenina nepřipekla.
2
Batát i papriku nakrájíme na menší kostky a cibuli na větší kousky.
3
Nakrájenou zeleninu naskládáme na plech, polijeme olivovým olejem a okořeníme. Promícháme a pečeme 15 minut nebo dokud není zelenina upečená.
4
Upečenou zeleninu přemístíme do kuchyňského robota nebo vyšší misky či dózy, pokud budeme používat tyčový mixér. K zelenině přidáme fazoli a mixujeme dohladka. Ochutnáme a dochutíme solí, medem, případně ještě dokořeníme.
5
Podáváme s nasekanými čerstvými bylinkami, pečivem, zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
92 kcal
387 kJ
T:
2 g
B:
2 g
S:
15 g
V:
16 g
![fazolova pomazanka zeleninové pomazánky](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/fazolov%C3%A1%20pomaz%C3%A1nka-824613-large.jpg)
![pomazánka z fazolí pomazánka z bílých fazolí](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/zeleninov%C3%A1%20pomaz%C3%A1nka-858696-large.jpg)
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz