Období podzimu nám nabízí neskutečné množství sezónních plodů. Jablka, hrušky, hrozny, dýně či zelí. To je jen zlomek toho, co nabízí sezóna a region. Tak proč si neupéct slavný páj z plodů zahrady. Vyzkoušejte ho a určitě si pochutnáte. Tenké těsto a spousta ovoce poskytnou chuťový zážitek.
Jak na to?
1
Hladkou špaldovou mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé máslo, sůl a třtinový cukr.
2
Suroviny spolu dobře zpracujeme do konzistence drobenky. Přidáme vajíčko a podle potřeby vodu.
3
Vypracujeme vláčné těsto, které odložíme na 30 minut do ledničky.
4
Mezitím si připravíme náplň.
5
Hrušky, jablka a hrozny omyjeme.
6
Hrušky a jablka nakrájíme na tenké plátky, dáme na mísy, přidáme hrozny, mouku, rozpuštěné máslo, třtinový cukr a skořici.
7
Všechno spolu dobře promícháme.
8
Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
9
Těsto vyválíme do kruhu, vložíme do formy a propícháme vidličkou.
10
Těsto, které přesahuje formu, odřežeme a odložíme na ozdobu.
11
Promíchané ovoce nasypeme do formy na těsto a urovnáme.
12
Z těsta, které jsme odřezali, uděláme ozdobu ve formě lístků a uložíme do středu.
13
Kraje koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
14
Pečeme cca 30 minut.
Výživové hodnoty na 1 ks:
194 kcal
818 kJ
T:
10 g
B:
4 g
S:
22 g
V:
3 g
Příjemné mlsání 😊.
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj chutný vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.