Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Křupavá bruschetta s plísňovým sýrem a karamelizovanou hruškou

30 min
12 ks
bruschetta

Potřebujeme: 

  • 2 bagety (celozrnná, bílá, na jakou máš chuť)
  • 120 g sýru s modrou plísní
  • 60 g Lučiny
  • 1 lžíci smetany na vaření nebo mléka
  • 1 hrušku
  • 20 g másla
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžíci nasekaných ořechů
bruschetta

Máš chuť na něco speciálního nebo chceš překvapit své přátele něčím neobvyklým? Vyzkoušej tyto bruschetty. Jestli máš ráda slanou a sladkou chuť dohromady, určitě si pochutnáš.

Jak na to?

1

Bagetky nakrájíme na kolečka a na pánvi opečeme s kapkou oleje.

2

Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme Lučinu a lžíci smetany na vaření nebo mléka. Všechno spolu dobře promícháme. Nesolíme.

3

Hrušku umyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky.

4

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na plátky nakrájenou hrušku a posypeme třtinovým cukrem. Chvíli opékáme.

5

Když jsou hrušky hotové, namažeme bagetky pomazánkou ze sýru. Na vrch položíme plátek hrušky a posypeme drcenými ořechy. Můžeme podávat.

Výživové hodnoty na 1 ks:

129 kcal

544 kJ

T:

6 g

B:

4 g

S:

13 g

V:

1 g

zapečená bruschetta recept

Ať ti chutná! 😊

Ulahoď svému tělu nejen skvělým jídlem, ale také pohybem. Právě tento týden začala naše výzva Harmonie těla a duše 2023.

Čeká na tebe 35 dní plných příjemného cvičení jógy a pilates. Přihlas se ještě dnes, stále to stíháš.

harmonická výzva
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.