Čekáš návštěvu, budete mít rodinnou oslavu nebo jsi jen dostala chuť na něco nového? Inspiruj se receptem na tento božský švestkový koláč s jogurtovou náplní. I když příprava koláče trvá trošku déle, ať tě to neplete. Většinu toho času stráví koláč v troubě, příprava je celkem jednoduchá. Přesvědč se sama! 😊
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Mouku smícháme s cukrem, solí, přidáme máslo pokojové teploty.
3
Nakonec přidáme i ostatní suroviny a snažíme se vypracovat pevné těsto.
4
Potom ho rozdělíme na dvě části, jednu zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do mrazáku. Druhou část těsta vyválíme na pomoučeném válu a přeneseme ji na plech o rozměru 35 x 25 cm, který jsme vyložili papírem na pečení.
5
Jemně propícháme vidličkou a dáme předpéct na 15 minut. Potom vyndáme.
6
Na náplň vyšleháme bílky na sníh.
7
Jogurt promícháme ruční metličkou s cukrem a pudingovým práškem a nakonec do krému stěrkou opatrně přimícháme i tuhý sníh.
8
Krém nalijeme na předpečený korpus. Švestky umyjeme a nakrájíme na malé kousky, které hustě poukládáme na krém.
9
Druhou část těsta vyndáme z mrazáku a nahrubo nastrouháme nahoru na švestky.
10
Koláč dáme péct na 60 minut. Po upečení ho vyndáme a necháme úplně vychladnout, až potom krájíme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
441 kcal
1854 kJ
T:
20 g
B:
12 g
S:
54 g
V:
7 g
Přeju ti dobrou chuť!
Víc chutných koláčů najdeš i na našem blogu:
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.