Opět začíná školní rok. A vymyslet dětem každý den něco k svačině je někdy fakt náročné. Dozrává však spousta ovoce, které se dá výborně využít a je určitě lepší než kupované sušenky. Samozřejmě že koláč plný hrušek si můžeš dopřát i ty. Ať už jako chutnou snídani, nebo jako svačinu.
Jak na to?
1
Hrušky oškrábeme, zbavíme jader a nakrájíme na malé kostky.
2
Vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
3
Přidáme mouku, med, vejce, smetanu na vaření, nasekané ořechy, vanilkový cukr, kypřicí prášek a rozpuštěné máslo.
4
Všechno spolu dobře promícháme tak, aby se hmota dostala mezi nakrájené hrušky.
5
Směs vylijeme na plech (já jsem použila 30 x 30 cm) vystlaný papírem na pečení a uhladíme.
6
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
7
Pečeme cca 40 minut. Po upečení koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 85 g):
150 kcal
630 kJ
T:
5 g
B:
3 g
S:
23 g
V:
4 g
Tip: Hrušky můžeš nahradit například jablky nebo broskvemi.
Příjemné mlsání! 😊
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.