Výlety jsou v plném proudu. A když je léto velmi teplé, je opravdu těžké vybrat, co z jídel si vzít na výlet. Myslím, že nejvhodnější jsou potraviny, které nepodléhají zkáze ani při velmi vysokých teplotách. Tento koláč určitě nějaký teplý letní den vydrží. Ať už na koupališti nebo na výletě. Díky nakyslému černému rybízu bude mít koláč velmi dobrou chuť. A při mlsání z něj přijmete do organismu z černého rybízu antioxidanty, jichž má tmavé ovoce nepočítaně.
Jak na to?
1
Do mísy nasypeme mouku, kypřicí prášek a třtinový cukr.
2
Promícháme.
3
Přidáme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
4
Všechno společně dobře promícháme a nalejeme na plech vyložený papírem na pečení.
5
Rybíz umyjeme a nahusto jím posypeme vršek koláče.
6
V druhé misce smícháme tvaroh, mouku, změklé máslo a cukr.
7
Směs bude trochu lepkavá, ale to nevadí. Rovnoměrně posypeme celý vršek koláče.
8
Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 40 minut.
9
Když se nám zdá, že je koláč upečený, ještě ho zkontrolujeme párátkem a necháme vychladnout.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
144 kcal
603 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
22 g
V:
3 g
Příjemné mlsání 😊!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.