Mák a višně jsou stará známá kombinace, která nikdy nezklame. Dnes si připravíme dezert z výživné makové mouky, která je plná vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálních látek. Vysoký obsah železa určitě potěší budoucí i novopečené maminky a dezert sám o sobě si jistě získá celou rodinu, protože je velmi chutný, šťavnatý a osvěžující 😊.
Jak na to?
1
Banány, žloutky a jablečné pyré rozmixujeme na hladkou kaši.
2
Přidáme makovou a mandlovou mouku a sníh vyšlehaný z bílků a ze špetky soli.
3
Kulatý plech na pečení o průměru 26 cm potřeme troškou kokosového oleje a nalejeme na něj těsto. Těsto by mělo být hladké, ne příliš řídké, mělo by se dát pěkně rozetřít vařečkou. Pokud by se nám zdálo husté, přidáme ještě trochu jablečného pyré, hustota záleží na velikosti vajec a banánů.
4
Tvaroh rozmícháme s medem a lžící ho naneseme na těsto. Můžeme ho jemně rozetřít a zatlačit do těsta.
5
Nahoru dáme višně a koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ˚C.
6
Pečeme přibližně 30 minut. Po upečení ho necháme úplně vychladnout a až potom krájíme. Velmi dobrý je i druhý den, vytažený z ledničky.
Tip: Pokud bychom chtěli sladší těsto, můžeme přidat lžíci nebo dvě kokosového cukru. Místo makové mouky můžeme použít i mletý mák. Také můžeme experimentovat s ovocem, skvěle se sem hodí jakékoliv bobulovité ovoce.
Pochutnejte si doma i vy 😊!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov