Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Božský tvarohový nákyp s jablky

50 min
4 porce
tvarohový nákyp

Potřebujeme: 

  • 3 vajíčka
  • 100 g třtinového cukru
  • 500 g tvarohu (může být i nízkotučný)
  • 70 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky skořice
  • 2 větší jablka
tvarohový nákyp

Pokud máš v oblibě tvaroh, tento recept tě jistě potěší. Ať už si ho zvolíš za sladký oběd, svačinu, nebo dezert. Na přípravu potřebujeme jen pár surovin a stejně tak je nenáročný na čas. Sezóna jablíček je tady, a tak si je přihodíme nahoru. Nákyp je šťavnatý a sytý.

Čas přípravy

  • 15 minutpříprava
  • 35 minutpečení

Jak na to?

1

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s třtinovým cukrem do pěny.

2

Přimícháme tvaroh a promícháme. Následně přidáme i mouku, jedlou sodu a skořici.

3

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho opatrně do těsta.

4

Plech vyložíme papírem na pečení a nalijeme na něj těsto. Použitý plech má rozměry 25 x 25 cm.

5

Nahoru klademe oloupaná a nakrájená jablka. Nákyp pečeme 35–40 minut na 175 °C dozlatova.

Tip: Použít můžeme i hrušky nebo mix ovoce 😊.

Výživové hodnoty na 1 porci:

391 kcal

1644 kJ

T:

5 g

B:

32 g

S:

50 g

V:

3 g

výborný tvarohový nákyp

Přeju vám dobrou chuť 😊.

Doplň tento úžasný nákyp naší skvělou a zdravou Fitnutkou. V našem e-shopu ji najdeš ve třech příchutích. Která bude tvoje oblíbená?

zdravá strava
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.