Pokud máš v oblibě tvaroh, tento recept tě jistě potěší. Ať už si ho zvolíš za sladký oběd, svačinu, nebo dezert. Na přípravu potřebujeme jen pár surovin a stejně tak je nenáročný na čas. Sezóna jablíček je tady, a tak si je přihodíme nahoru. Nákyp je šťavnatý a sytý.
Čas přípravy
- 15 minutpříprava
- 35 minutpečení
Jak na to?
1
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s třtinovým cukrem do pěny.
2
Přimícháme tvaroh a promícháme. Následně přidáme i mouku, jedlou sodu a skořici.
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho opatrně do těsta.
4
Plech vyložíme papírem na pečení a nalijeme na něj těsto. Použitý plech má rozměry 25 x 25 cm.
5
Nahoru klademe oloupaná a nakrájená jablka. Nákyp pečeme 35–40 minut na 175 °C dozlatova.
Tip: Použít můžeme i hrušky nebo mix ovoce 😊.
Výživové hodnoty na 1 porci:
391 kcal
1644 kJ
T:
5 g
B:
32 g
S:
50 g
V:
3 g
Přeju vám dobrou chuť 😊.
Doplň tento úžasný nákyp naší skvělou a zdravou Fitnutkou. V našem e-shopu ji najdeš ve třech příchutích. Která bude tvoje oblíbená?
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov