Tento šťavnatý nákyp z jáhel, máku a kokosové moučky si můžeme dát k obědu, jako dezert nebo si ho zabalit s sebou na cesty. Použít můžeme jakékoliv bobulové ovoce podle sezóny. Jáhly představují poklad plný výživných látek, jsou vhodné i pro celiaky a také jsou lehce stravitelné, což je super během teplých dnů.
Jak na to?
1
Jáhly pořádně propláchneme, spaříme vroucí vodou a uvaříme v mandlovém mléku doměkka. To trvá cca 15 minut, potom je necháme vychladnout.
2
Mezitím vyšleháme vajíčka s třtinovým cukrem do pěny a následně přimícháme i kokosové mléko z plechovky. (Promícháme ho, abychom neměli jen řídkou nebo hustou část, ale takovou směs.)
3
Jablka oškrábeme a nastrouháme a přidáme k vaječné směsi.
4
Postupně přidáme i vychladlé jáhly, mletý mák a kokosovou mouku. Těsto by nemělo být řídké ani husté, ale vláčné, aby se dalo pěkně nalít na pekáč.
5
Pekáč pomažeme trochou másla a na vylitou směs nasypeme bobulové ovoce a strouhaný kokos.
6
Nákyp pečeme na 170 ˚C 35–40 minut.
Tip: Místo kokosové mouky můžeme použít i mandlovou.
Ať vám chutná 🙂!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov