Jestli máte rádi sladkou snídani nebo svačinu, tento recept je pro vás jako stvořený. Jablíčka, která dozrávají právě teď, výborně chutnají. V tomto malém dezertu pokryjí všechny chutě na něco sladkého a dodají organismu vlákninu.
Jak na to?
1
Jablka rozkrojíme na čtyři části, vykrojíme jádra. Nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do mísy.
2
Přidáme hrozinky, mandlové lupínky, třtinový cukr, skořici, rozpuštěné máslo a rozdrobený tvaroh.
3
Všechno spolu dobře promícháme.
4
Zapékací mísu vymastíme, vysypeme moukou a jablečnou směs do ní vysypeme.
5
Z vajec, mléka, mouky a skořicového cukru připravíme řídké těsto.
6
Vylijeme ho na jablečnou směs a vidličkou mu pomůžeme dostat se mezi jablka.
7
Takto připravenou směs vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 35 minut.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 200 g):
345 kcal
1450 kJ
T:
13 g
B:
10 g
S:
46 g
V:
5 g
Ať ti chutná! 😊
Zakup si svůj Fitness diář 2023 ve standardní velikosti nebo můžeš mít i naši limitovanou edici, a začni nový rok zapisováním si do diáře s námi:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.