Letní sezóna u nás začíná oprášením grilu a vůní grilovaného masa. Posezení s rodinkou v příjemném oparu vůní a letní atmosféry je k nezaplacení. Starosti, stresy a problémy jsou jedním tahem vyřešené a vyhlazené, když si člověk uvědomí, kolik krásy, hojnosti a lásky má kolem sebe. Léto nás nabádá užívat si jeho darů, aby bylo v zimě na co vzpomínat. Zahradní obchůdek už otevřel pár stánků, ze kterých jsem si dnes vybrala meruňky, a rozhodla jsem se je zkombinovat s masem.
Jak na to?
1
Na másle dozlatova osmažíme cibulku, přidáme k ní nakrájené meruňky, pomerančovou šťávu a trošku vody.
2
Chvilku podusíme, dokud meruňky nezměknou.
3
Ponorným mixérem směs rozmixujeme dohladka a přidáme do ní kečup, hořčici, med, koření a sůl.
4
Omáčku ještě 5 minut povaříme a můžeme podávat ke grilovaným dobrotám.
TIP: Omáčka je hustá, sladko-kyselá a má všestranné využití. Po vychladnutí můžeme omáčku použít jako marinádu na maso nebo jako dip na salát nebo místo kečupu či hořčice ke grilované klobásce nebo zelenině.
Přeju hodně tvořivých zážitků s touto lahodnou letní omáčkou. 😉
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz