Sezóna meruněk je sice už pomalu za námi, ale tento skvělý meruňkový cheesecake si můžeš udělat i z kompotu nebo jakéhokoliv jiného ovoce, které je právě aktuální. Cheesecake je rychlý, chutný a určitě si na něm pochutná každá návštěva. :-)
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 150 °C, přičemž do spodku trouby vložíme hlubší plech, do kterého nalejeme vodu (je to takový trik, aby cheesecake nepopraskal a zůstal vláčný).
2
Důkladně rozdrtíme sušenky. Mezitím rozpustíme máslo, které následně zamícháme k rozdrceným sušenkám.
3
Vzniklou hmotu přitlačíme na spodek dortové formy o průměru cca 24 cm, kterou předem vyložíme papírem na pečení (je důležité, abychom z těsta udělali vyšší okraje).
4
Korpus dáme na 10 minut péct do předehřáté trouby (měl by chytit zlatavý nádech).
5
Zatím ve skleněné míse smícháme tvaroh, vajíčka, pudink a dosladíme.
6
Meruňky nakrájené na menší kostky dáme na upečený korpus. Tvarohovou směs následně nalejeme na meruňky a dáme péct na 30 minut při teplotě 170°C.
7
Po 30 minutách cheesecake vytáhneme a po vychladnutí ho rovnoměrně dozdobíme čerstvými meruňkami.
TIP č. 1: Se stévií pracujeme opatrně, protože jí stačí skutečně maličko.
TIP č. 2: Klasickou kontrolu špejlí vynecháme; pokud se cheesecake ve středu jemně “třese”, je to v pořádku a nemusíme se obávat, že není dopečený. ;-)
TIP č. 3: Pokud nemáte čerstvé meruňky, můžete použít do cheesecaku i zavařené.
TIP č. 4: Tento cheesecake bude určitě skvěle chutnat s jakýmkoliv aktuálním ovocem (např. rybíz, švestky, maliny...). :-)
Výživové hodnoty na 1 porci:
215 kcal
900 kJ
T:
11 g
B:
8 g
S:
20 g
V:
1 g
Nech si chutnat! Pokud to budeš dělat s jiným ovocem, napiš ho do komentáře i pro ostatní, ať se taky nebojí vyzkoušet nové verze. 😉
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.