Víš, co je na tomto receptu skvělé? Že těsto je univerzální a je jen na tobě, čím ho naplníš. Můžeš zvolit jahody, meruňky, švestky nebo i slanou náplň jako brynza nebo krevetky. Záleží jen na tobě 😉. Já jsem si však připravila sladkou variantu knedlíčků, které zachutnají každému mlsnému jazýčku.
Jak na to?
1
Jemný tvaroh, vajíčko, obě mouky, sůl, mléko a 1 lžíci ghí másla společně smícháme.
2
Z těsta vytvarujeme bochník. Pamatujte na to, že s bezlepkovým těstem se pracuje hůře, proto si nezapomeňte stále pomoučit ruce.
3
Z těsta vytvarujeme dlouhý pruh a nakrájíme ho na menší kousky, z tohoto množství jich bude cca 18-20.
4
Meruňky umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
5
Z těsta vytvoříme placku a položíme na ni meruňku. Rukama vytvoříme kuličku, aby meruňka byla z každé strany obalená a netrčela ven. Opakuju, že těsto se může lepit, proto si nezapomínejte pomoučit ruce.
6
Dáme vařit do hrnce vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Do vody vložíme knedlíčky a vaříme cca 6 minut. To, že jsou hotové, uvidíte podle toho, že vyplavou na hladinu.
7
Dokud se knedlíčky vaří, smícháme hrudkový tvaroh s čekankovým sirupem, abychom si naše knedlíčky osladili.
8
Po uvaření je polejeme jemně rozpuštěným máslem (to můžeme i vynechat) a posypeme tvarohem.
Tip: Já je připravuju vždy z dvojité dávky a polovinu si zamrazím. Potom vím, že mám v mrazáku knedlíčky s dobrým složením bez přidaných éček a konzervantů.
Nech si chutnat 🙂!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.