Tato jemná kuřecí stehna pečená s citrony, medem a bylinkami, promíchaná s jarní zeleninou udušenou na másle, jsou dokonalá. Velice jednoduché a chutné jídlo, které dáš rychle dohromady. Tento lehký recept si můžeš připravit uprostřed týdne, ale stejně tak i v neděli k obědu. Věřím, že si ho zamiluješ stejně jako moje rodina.
Jak na to?
1
Troubu zahřejeme na 200 °C.
2
Na dno pekáče položíme plátky citronu, na ně cibuli nakrájenou na měsíčky a nahoru uložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej, citronovou kůru, rozmarýn a tymián, jemně promícháme, aby se stehna rovnoměrně obalila.
3
Pečeme 40–50 minut, dokud není kůže křupavá a zlatavá. Když jsou stehna upečená, přelijeme je medem a necháme 5 minut zapéct.
4
Mezitím si připravíme zeleninu. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme chřest nakrájený na menší kousky, cuketu a hrášek, jemně osolíme. Dusíme na mírném ohni, dokud není zelenina uvnitř měkká a zvenku ještě křupavá.
5
Upečená kuřecí stehna podáváme s jarní zeleninou, polijeme šťávou. K tomu můžeme přidat salát nebo rýži, bulgur, quinou nebo kuskus.
TIP: Zeleninu si můžeme také uvařit ve vodě nebo připravit na páře.
Výživové hodnoty na 1 porci:
582 kcal
2446 kJ
T:
40 g
B:
39 g
S:
14 g
V:
2 g
Přeju dobrou chuť. 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz