Tato zdravá brusinkovo-rozmarýnová kuřecí stehna se připravují jednoduše, jsou plná chutí a hodí se na sváteční stůl. Zamiluješ si sladkokyselou chuť brusinek, ozvláštněnou voňavým rozmarýnem. Toto jídlo miluju, protože představuje rychlou a jednoduchou zdravou večeři nebo oběd a přitom je chuťově a na pohled pestré.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 190 ˚C.
2
Smícháme všechny ingredience na omáčku v kuchyňském robotu nebo tyčovým mixérem a zpracujeme dohladka.
3
V pánvi zahřejeme olej a zlehka osmažíme osolená kuřecí stehna z každé strany do křupava. Potom je přesuneme na pekáč a zalijeme omáčkou. Kdyby byla hustá, můžeme přidat víc vody nebo vývaru.
4
Pečeme 20–30 minut nebo dokud nejsou stehna upečená.
5
Kontrolujeme, a pokud chceme víc omáčky, můžeme přidat vývar nebo vodu. Můžeme do ní přidat sušené brusinky a větvičky rozmarýnu. Protože je v omáčce med, stehna můžou na povrchu zkaramelizovat a trošku se připéct. Na chuti to však nic neubírá.
6
Podáváme s oblíbenou přílohou, např. se zeleninovou kaší, pečenými brambory nebo zeleninou, rýží, různými saláty...
Tip: Do omáčky můžeme přidat i česnek. Já ho nepoužívám, protože mi po něm bývá špatně.
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz