Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Sváteční brusinkovo-rozmarýnová kuřecí stehna

45 min
6 porcí
kuřecí stehna recept

Potřebujeme: 

  • Na omáčku:
  • ½ hrnku sušených brusinek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky (např. tamari)
  • 2 lžíce domácího medu
  • 1 lžíci čerstvých rozmarýnových listů
  • ¼ hrnku vývaru nebo vody
  • Na kuřecí stehna:
  • 6 kuřecích stehen
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 lžíci olivového oleje
kuřecí stehna recept

Tato zdravá brusinkovo-rozmarýnová kuřecí stehna se připravují jednoduše, jsou plná chutí a hodí se na sváteční stůl. Zamiluješ si sladkokyselou chuť brusinek, ozvláštněnou voňavým rozmarýnem. Toto jídlo miluju, protože představuje rychlou a jednoduchou zdravou večeři nebo oběd a přitom je chuťově a na pohled pestré.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 190 ˚C.

2

Smícháme všechny ingredience na omáčku v kuchyňském robotu nebo tyčovým mixérem a zpracujeme dohladka.

3

V pánvi zahřejeme olej a zlehka osmažíme osolená kuřecí stehna z každé strany do křupava. Potom je přesuneme na pekáč a zalijeme omáčkou. Kdyby byla hustá, můžeme přidat víc vody nebo vývaru.

4

Pečeme 20–30 minut nebo dokud nejsou stehna upečená.

5

Kontrolujeme, a pokud chceme víc omáčky, můžeme přidat vývar nebo vodu. Můžeme do ní přidat sušené brusinky a větvičky rozmarýnu. Protože je v omáčce med, stehna můžou na povrchu zkaramelizovat a trošku se připéct. Na chuti to však nic neubírá.

6

Podáváme s oblíbenou přílohou, např. se zeleninovou kaší, pečenými brambory nebo zeleninou, rýží, různými saláty...

Tip: Do omáčky můžeme přidat i česnek. Já ho nepoužívám, protože mi po něm bývá špatně.

kuřecí stehna v troubě

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.