Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Pečená kuřecí stehna s hroznovým vínem a batátovo-zázvorovou kaší

30 min
3 porce
pecena kureci stehna recept

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 kuřecích stehen (záleží na balení)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření podle chuti (sladkou červenou papriku, oregano, černý pepř, rozmarýn...)
  • 3 šalotky nebo pórek
  • 1 lžíci balzamikového octu
  • 500 g červeného hroznového vína bez pecek
  • čerstvé bylinky
  • 4 středně velké batáty
  • ½ pórku
  • 1 lžíci másla
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • sůl
pecena kureci stehna recept

Pečené kuřecí maso s hroznovým vínem, podávané s batátovo-zázvorovou kaší – jednoduchý, ale chutný oběd nebo večeře, inspirovaná podzimem a připravená za 30 minut!

Miluju zakomponování ovoce do slaných jídel, jako je tohle. Polij křupavé masíčko lahodnou šťávou z pekáče, přidej pečené hroznové víno a k tomu batátovo-zázvorovou kaši. Jestli máš ráda takové kombinace, tahle ti vyrazí dech.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 210 ˚C.

2

Stehna z obou stran osolíme a okořeníme. Na pánvi je z obou stran opečeme dokřupava.

3

Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, na ni uložíme stehna, která potřeme balzamikem, a mezi ně uložíme hroznové víno. Zalijeme 1–2 dl vody (můžeme i víc, podle chuti). Pečeme 20 minut.

4

Mezitím si připravíme brambory, které oškrábeme, nakrájíme a uvaříme.

5

Na másle upečeme pórek nakrájený na malé kousky a zázvor, obě ingredience potom přidáme do uvařených a přecezených brambor. Potom brambory rozmixujeme na jemnou kaši, můžeme podle sebe ještě dochutit máslem a osolit.

6

Upečená stehna podáváme politá šťávou, s hroznovým vínem a kaší. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:

573 kcal

2407 kJ

T:

11 g

B:

46 g

S:

68 g

V:

5 g

nejlepsi pecena kureci stehna

Ať ti chutná! 😊

Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.

dárky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.