Pečené kuřecí maso s hroznovým vínem, podávané s batátovo-zázvorovou kaší – jednoduchý, ale chutný oběd nebo večeře, inspirovaná podzimem a připravená za 30 minut!
Miluju zakomponování ovoce do slaných jídel, jako je tohle. Polij křupavé masíčko lahodnou šťávou z pekáče, přidej pečené hroznové víno a k tomu batátovo-zázvorovou kaši. Jestli máš ráda takové kombinace, tahle ti vyrazí dech.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 210 ˚C.
2
Stehna z obou stran osolíme a okořeníme. Na pánvi je z obou stran opečeme dokřupava.
3
Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, na ni uložíme stehna, která potřeme balzamikem, a mezi ně uložíme hroznové víno. Zalijeme 1–2 dl vody (můžeme i víc, podle chuti). Pečeme 20 minut.
4
Mezitím si připravíme brambory, které oškrábeme, nakrájíme a uvaříme.
5
Na másle upečeme pórek nakrájený na malé kousky a zázvor, obě ingredience potom přidáme do uvařených a přecezených brambor. Potom brambory rozmixujeme na jemnou kaši, můžeme podle sebe ještě dochutit máslem a osolit.
6
Upečená stehna podáváme politá šťávou, s hroznovým vínem a kaší. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
573 kcal
2407 kJ
T:
11 g
B:
46 g
S:
68 g
V:
5 g
Ať ti chutná! 😊
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz