Někdy mám chuť něco křupat. Měla jsem ve zvyku si nasucho opéct slunečnicová semínka a bylo vystaráno. Jednou mě při takovém opékání napadlo, že by se to dalo využít i jinak. Vzala jsem semínka a vytvořila z nich chutné křupavé krekry. Jsou vhodné jednak jako pochoutka k dobrému filmu, ale i jako pohoštění pro návštěvy.
Jak na to?
1
Slunečnicová a dýňová semínka opečeme na suché pánvi.
2
Nasypeme do mísy a přidáme lněná semínka, cizrnovou mouku, sůl a rozmačkaný česnek.
3
Všechno společně promícháme, přidáme vodu a opět promícháme.
4
Zapékací mísu vyložíme papírem na pečení a směs rovnoměrně rozetřeme.
5
Ještě před pečením nakrájíme nožem tyčinky a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 25 minut.
Výživové hodnoty na 1 ks:
98 kcal
413 kJ
T:
7 g
B:
4 g
S:
5 g
V:
2 g
Přeju ti příjemné vychutnávání pohody u dobrého filmu nebo ve společnosti přátel. ;-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.