Informace o cvičení
Ghee – zlatavé přepuštěné máslo – si získává stále větší oblibu. Ale je opravdu lepší pro naše zdraví? 🙂
V tomto videu ti řekneme:
• jaké jsou benefity ghee oproti klasickému máslu,
• proč je vhodné na tepelnou úpravu i delší skladování,
• a proč to s ním není třeba přehánět – i u „zdravějších“ tuků platí, že množství je klíčové.
Zdravý jídelníček je o rovnováze, ne o extrémech.
Podívej se na video a rozhodni se, jestli má ghee místo i ve tvé kuchyni. 😊
Pomůcky
Bez pomůcek
Vhodné
Instruktor
Ing. Mgr. David ErbanVÝZVA DO PLAVEK 2025
Jsem nutriční terapeut z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, kde jsem získal titul magistra v oboru nutriční terapie. Kromě toho jsem vystudoval také obor Výživa a potraviny na České zemědělské univerzitě v Praze, kde jsem získal titul inženýra. Možná se na první pohled zdá, že jde o velmi podobné obory, ale opak je pravdou – skvěle se doplňují. Studium na 1. lékařské fakultě mi dalo hlubší vhled do toho, jak funguje lidské tělo, co potřebuje z hlediska výživy a sportu a jak mohu pomoci nemocným lidem, sportovcům nebo jiným specifickým skupinám se správným nastavením jídelníčku. Obor Výživa a potraviny byl naopak více zaměřen na samotné potraviny – jejich hygienu, složení, technologii a výrobu. Díky tomu se na výživu dívám z mnohem širší perspektivy. V současnosti se naplno věnuji tvorbě jídelníčků na míru a individuálním konzultacím. Napsal jsem e-book Všechno, co potřebujete vědět o výživě, pravidelně píšu články do médií a celkově se snažím šířit osvětu o zdravém stravování a životním stylu. Moc mě baví i přednášení – spolu s kolegyní Ing. Mgr. Šárkou Knížkovou pořádáme celodenní certifikované kurzy, ale přednáším také na různých konferencích nebo ve firmách. Na Instagramu mě najdeš jako @ten_nutricni, kde se snažím o výživě mluvit jednoduše, srozumitelně a zároveň zábavně. A pokud máš raději podcasty, spolu se Šárkou máme i vlastní – jmenuje se @nutriceudvoupratel_podcast, určitě si nás pusť!
Přečíst více