Informace o cvičení
Stačí zařadit do jídelníčku kysané zelí nebo kefír? Nebo skutečně potřebujeme doplňky stravy s probiotiky? 🙂
Není to o tom, co je právě v módě, ale o tom, co tvoje tělo skutečně potřebuje.
V tomto videu si řekneme:
• kdy má smysl užívat probiotika jako doplněk stravy,
• zda nám v běžném životě stačí fermentované potraviny,
• a které z nich jsou nejprospěšnější pro tvoje trávení.
Zdravé trávení je základ pohody. Podívej se na video a zjisti, jak si ho můžeš podpořit přirozeně – a s rozumem. 😊
Pomůcky
Bez pomůcek
Vhodné
Instruktor
Ing. Mgr. David ErbanVÝZVA DO PLAVEK 2025
Jsem nutriční terapeut z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, kde jsem získal titul magistra v oboru nutriční terapie. Kromě toho jsem vystudoval také obor Výživa a potraviny na České zemědělské univerzitě v Praze, kde jsem získal titul inženýra. Možná se na první pohled zdá, že jde o velmi podobné obory, ale opak je pravdou – skvěle se doplňují. Studium na 1. lékařské fakultě mi dalo hlubší vhled do toho, jak funguje lidské tělo, co potřebuje z hlediska výživy a sportu a jak mohu pomoci nemocným lidem, sportovcům nebo jiným specifickým skupinám se správným nastavením jídelníčku. Obor Výživa a potraviny byl naopak více zaměřen na samotné potraviny – jejich hygienu, složení, technologii a výrobu. Díky tomu se na výživu dívám z mnohem širší perspektivy. V současnosti se naplno věnuji tvorbě jídelníčků na míru a individuálním konzultacím. Napsal jsem e-book Všechno, co potřebujete vědět o výživě, pravidelně píšu články do médií a celkově se snažím šířit osvětu o zdravém stravování a životním stylu. Moc mě baví i přednášení – spolu s kolegyní Ing. Mgr. Šárkou Knížkovou pořádáme celodenní certifikované kurzy, ale přednáším také na různých konferencích nebo ve firmách. Na Instagramu mě najdeš jako @ten_nutricni, kde se snažím o výživě mluvit jednoduše, srozumitelně a zároveň zábavně. A pokud máš raději podcasty, spolu se Šárkou máme i vlastní – jmenuje se @nutriceudvoupratel_podcast, určitě si nás pusť!
Přečíst více