Viděla jsem už spoustu receptů na domácí zmrzliny a nanuky. A v létě snad neexistuje den, kdy by si moje děti nechtěly pochutnat na tomto studeném potěšení 😊. Proto si je doma často společně připravujeme – bezlaktózové a bez přidaného cukru.
Čas přípravy
- 10 minutpříprava
- 2 hodiny (nejlépe přes noc)zmrznutí
Jak na to?
1
Třešně umyjeme, odpeckujeme a hodíme do mixéru společně s jedním menším jablkem. Ovoce loupat nemusíme.
2
Jahody odstopkujeme a s jedním menším jablkem rozmixujeme.
3
Nalejeme do nanukové formy a dáme zamrazit do mrazáku, nejlépe přes noc. Je to sladké a osvěžující překvapení i pro návštěvy.
Ověřené tipy:
- Na doslazení kyselejšího ovoce můžeme přidat lžičku medu.
- Pokud použijeme maliny, ostružiny nebo borůvky, nanuky s dužinou budou jemně škrábat na jazyku
Příjemné mlsání 😊!
Jsem dvojnásobná máma, která se hrabe ve složení produktů, co nakupuje. Mám ráda čerstvou a zdravou stravu. Nelíbí se mi, když je v každém jídle přidaný cukr. Od rohlíku po dětské pyré. Až se mi ze čtení etiket točila hlava. Naštěstí jsem si našla recepty a upravila je pro sebe tak, abych nahradila většinu sladkostí z obchodů. Doma vařím a peču bez přidaného cukru a moje děti cukr neznaly do svých téměř 3 let. Starší ho poznal až ve školce. A jsem za to ráda, protože vím, že ho vedu k rovnováze ve stravě.