Všechny

Jahodovo-mangová zmrzlina z kokosového mléka

Recepty
5 min
domácí jahodová zmrzlina
Potřebujeme:
  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • 1 mango nakrájené na malé kostky
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • hořkou čokoládu (množství podle chuti; můžeme i vynechat)

Co může být lepšího než jahodová zmrzlina? Vyzkoušej můj jednoduchý a chutný recept na jahodovo-mangovou zmrzlinu a rozhodni se sama. Sladká, jemná zmrzlina vyrobená jen ze 4 ingrediencí. Oslav krásu čerstvých jahod touto snadno připravenou domácí zmrzlinou.

Jak na to?
1
Jahody a mango pokrájíme na menší kostky a společně s kokosovým mlékem a třtinovým cukrem rozmixujeme na jemnou kaši.
2
Do kaše přimícháme nakrájenou hořkou čokoládu.
3
Směs dáme do formy s rozměry 35 x 11 x 7,5 cm a necháme přes noc v mrazáku.
4
Před podáváním necháme zmrzlinu 10 minut povolit, aby se lépe nabírala.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 120 g):

114 kcal

481 kJ

T:

5 g

B:

1 g

S:

17 g

V:

2 g

recept domácí jahodová zmrzlina

Ať ti chutná 😋!

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyBezlaktózovéBezlepkovéFitness dezerty