Co může být lepšího než jahodová zmrzlina? Vyzkoušej můj jednoduchý a chutný recept na jahodovo-mangovou zmrzlinu a rozhodni se sama. Sladká, jemná zmrzlina vyrobená jen ze 4 ingrediencí. Oslav krásu čerstvých jahod touto snadno připravenou domácí zmrzlinou.
Jak na to?
1
Jahody a mango pokrájíme na menší kostky a společně s kokosovým mlékem a třtinovým cukrem rozmixujeme na jemnou kaši.
2
Do kaše přimícháme nakrájenou hořkou čokoládu.
3
Směs dáme do formy s rozměry 35 x 11 x 7,5 cm a necháme přes noc v mrazáku.
4
Před podáváním necháme zmrzlinu 10 minut povolit, aby se lépe nabírala.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 120 g):
114 kcal
481 kJ
T:
5 g
B:
1 g
S:
17 g
V:
2 g
Ať ti chutná 😋!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz