
I ty se těšíš, že je čím dál tepleji a sluníčko nás častěji navštěvuje? Já rozhodně ano! A protože klasickou zmrzlinu nejím, vymyslela jsem si svou vlastní. Připravuji si ji jako dezert ke kávě – nejčastěji v neděli. Používám kvalitní tvaroh a sladkou chuť dodá čekankový sirup, který má vysoký obsah vlákniny a minimum kalorií. Ovoce můžeš zvolit podle chuti – já jsem sáhla po borůvkách.
Čas přípravy
- 10 minutpříprava
- 12 hodinmražení
Jak na to?
1
Tvaroh, smetanu, med (nebo sirup), borůvky a protein vložíme do mixéru.
2
Vše důkladně rozmixujeme.
3
Připravíme si silikonové formičky na muffiny a směs do nich postupně nalijeme.
4
Formy vložíme do mrazáku a necháme zmrznout přibližně 12 hodin.
5
Po zmrazení zmrzlinu vyjmeme, ozdobíme čekankovým toppingem a ovocem a můžeme podávat.
💡 Tip: Pokud ti směs zbyde, klidně si ji dej jako svačinku ještě před zamražením – chutná skvěle i takto „nemražená“. 😉
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 100 g):
110 kcal
465 kJ
T:
4 g
B:
12 g
S:
5 g
V:
4 g
Dobrou chuť a krásné slunečné dny! ☀️
Skvělou přísadou do zmrzliny může být i oříškové máslo – Fitnutka, kterou najdeš v našem e-shopu hned v 5 různých příchutích. Vyber si tu svou a zkoušej nové kombinace! 🥜🍦
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.