Tato polévka s odvážnými teplými bohatými chutěmi se fantasticky hodí na podzim. Je to jedna z našich oblíbených polévek. Připravíš ji rychle s použitím jednoduchých ingrediencí.
Jak na to?
1
Olej zahřejeme ve velkém hrnci na středně vysoké teplotě. Přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky a restujeme dozlatova, asi 5 minut.
2
Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, papriku, petrželovou nať. Vaříme 4–5 minut.
3
Přidáme vodu a všechno přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a vaříme 10–15 minut.
4
Přidáme kokosové mléko, necháme ho zahřát, potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
5
Ozdobíme, podáváme a vychutnáváme!
Výživové hodnoty na 1 porci (s chlebem cca 50 g):
358 kcal
1505 kJ
T:
21 g
B:
6 g
S:
33 g
V:
7 g
Dobrou chuť! 😊
Víš o tom, že i v našem Fitness diáři 2024 najdeš kromě skvělé pomoci a motivace i inspirace na zdravé recepty? Proto neváhej a začni další rok s tímto úžasným pomocníkem.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz