Tato jednoduchá polévka je zdravá, lehká, chutná a sytá a bude chutnat i vašim dětem. Vezmi pár hlávek brokolice, trochu cukety a sýr čedar, přidej všechno do jednoho hrnce a za 35 minut máš hotovou tu nejkrémovější a nejchutnější polévku. Navzdory tomu, že je tento recept jednoduchý, chuť jídla je vynikající.
Jak na to?
1
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme olivový olej, cibuli nakrájenou na malé kostky a opékáme 5 minut.
2
Přidáme mrkev nastrouhanou najemno, cuketu nakrájenou na kostky, brokolici, tymián, papriku, sůl a zalejeme vývarem. Přikryjeme a dusíme, dokud není zelenina uvařená.
3
Potom polévku ponorným mixérem rozmixujeme na jemnou kaši. Kdo má rád v polévce i kousky zeleniny, před mixováním si nějakou část odložte bokem a po mixování vraťte zpět.
4
Vmícháme mléko a sýr. Vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Polévku můžeme podávat samotnou nebo s opečeným chlebem.
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz