Tyto skvělé perníčky jsou měkké hned po upečení, mají jemnou banánovou chuť a společně s perníkovým kořením jsou příjemnou obměnou klasických vánočních perníčků.
Jak na to?
1
Změklé máslo, vajíčko a med šleháme, dokud se nespojí.
2
Přimícháme rozmixované banány.
3
Přidáme mouku s kypřicím práškem, perníkovým kořením a se solí a vymícháme kompaktní těsto.
4
Zabalíme ho do fólie a dáme asi na hodinu do ledničky.
5
Ztuhlé těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku cca 4 mm a vykrajujeme perníčky, které klademe na plech vyložený papírem a potřeme vajíčkem.
6
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 ˚C cca 12 minut, dokud jemně nezhnědnou.
Tip: Perníky potřené vajíčkem můžeme před pečením posypat například oříšky, mákem nebo po upečení ozdobit polevou.
Krásné Vánoce :-)!
I ty už se těšíš na Vánoce? A máš už dárky pro všechny? Pokud zatím ne a inspiruje tě něco v našem e-shopu:
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.