Všechny

Kakaové tiramisu do sklenice s ovesnými vločkami

Snídaňové kaše a pudingy
10 min
3 porce
tiramisu ve sklenici
Potřebujeme:
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 lžíce bio kakaa
  • 2 lžíce domácího medu
  • malé presso nebo ½ lžičky bio instantní kávy (nebo podle chuti)
  • 1 hrnek rostlinného nebo kravského mléka (já jsem použila kokosové)
  • 1 a ½ hrnku jogurtu (hustějšího rostlinného nebo živočišného)

Toto zdravé ovesné tiramisu zvládneš připravit rychle a jednoduše. Žádné pečení a za pár minut si připravíš chutnou snídani. A pokud chceš na své přátele zapůsobit zdravým dezertem, který výrobně chutná, udělej toto ovesné tiramisu.

Jak na to?
1
Ovesné vločky smícháme s kakaovým práškem, medem a kávou.
2
Přivedeme k varu mléko. Když je horké, zalejeme jím vločky a misku přikryjeme víkem. Necháme několik minut nasáknout. Pokud by vločky nechtěly nasáknout, povaříme je v hrnci několik minut, dokud směs nezhoustne. Necháme chvilku vychladnout.
3
Po tom, co ovesný základ zhoustne, nadávkujeme si ho do sklenic a zalejeme oblíbeným bílým jogurtem.
4
Před podáváním můžete tiramisu posypat kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Tip: Ovesný základ si můžeme připravit i večer předem, ráno jen přidat jogurt a rychlou snídani máme hotovou raz dva.

Výživové hodnoty na 1 porci:

272 kcal

1145 kJ

T:

4 g

B:

11 g

S:

45 g

V:

3 g

jednoduché tiramisu

Měj krásné ráno, ať ti chutná :-)!

fitshaker eshop
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

Snídaňové kaše a pudingyReceptySvačinaFitness dezertySnídaně