Všechny určitě dobře známe, když po vaření musíme uklidit v kuchyni. Tento recept je skvělý, protože jídlo uvaříme v jedné hluboké pánvi, a je výjimečně chutný. Semolinové těstoviny se určitě nerozvaří, protože jsou z té nejkvalitnější pšenice. Pokud nechceme použít slaninku, můžeme ji nahradit prosciuttem. Já jsem použila slaninku z výborného zdroje, která není uzená, ale sušená a bez konzervantů. Takže velmi přijatelná.
Jak na to?
1
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a chvíli smažíme.
3
Cuketu nastrouháme na struhadle nahrubo a přidáme k cibuli a slanině.
4
Chvíli restujeme, přidáme syrové těstoviny a zalijeme smetanou na vaření a vodou. Zakryjeme a dusíme.
5
Kdy jsou těstoviny měkké, pánev odkryjeme, šťávu necháme chvíli odpařit.
6
Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
7
Všechno spolu dobře promícháme a můžeme servírovat.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 300 g):
386 kcal
1623 kJ
T:
23 g
B:
14 g
S:
29 g
V:
2 g
Dobrou chuť! 😊
Další skvělé inspirace na zdravé recepty najdeš i na našem blogu:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.