Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduché těstoviny s cuketou a Lučinou

30 min
4 porce
těstoviny s cuketou

Potřebujeme: 

  • 500 g oblíbených těstovin
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibuli
  • 2 středně velké cukety
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 250 ml vody
  • 250 g Lučiny
  • 1 hrnek nastrouhaného parmazánu
  • 1 hrnek čerstvých bylinek, např. bazalky, petržele, pažitky
těstoviny s cuketou

Tato letní omáčka se dá připravit za čas potřebný k vaření těstovin. Je jemná, lahodná a pochutná si na ní celá rodina. Zahradní cuketa je zelenina, na kterou se čeká týdne, ale jen co dozraje, je jí víc a najednou člověk neví, co s ní. Cuketová sezóna je už za rohem, a tak tu mám pro tebe chutný a jednoduchý tip.

Jak na to?

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu jemně osolenou vodu a uvaříme těstoviny.

2

Mezitím na pánvi na středním plameni zahřejeme olivový olej a najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova.

3

Přidáme cuketu nakrájenou na měsíčky, dochutíme solí a pepřem a pokračujeme ve vaření, dokud cuketa nezměkne (asi 10 minut).

4

Uvařené a scezené těstoviny přidáme k podušené cuketě. Promícháme. Přidáme ½ hrnku vody a Lučinu.

5

Mícháme, aby se těstoviny obalily, podle potřeby přidáme další vodu.

6

Přidáme nakrájené čerstvé bylinky a nastrouhaný parmazán a znovu promícháme.

7

Podávat můžeme s extra nastrouhaným parmazánem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

493 kcal

2074 kJ

T:

22 g

B:

21 g

S:

48 g

V:

6 g

testoviny s cuketou a cesnekem

Dobrou chuť! 😊

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.