Tato letní omáčka se dá připravit za čas potřebný k vaření těstovin. Je jemná, lahodná a pochutná si na ní celá rodina. Zahradní cuketa je zelenina, na kterou se čeká týdne, ale jen co dozraje, je jí víc a najednou člověk neví, co s ní. Cuketová sezóna je už za rohem, a tak tu mám pro tebe chutný a jednoduchý tip.
Jak na to?
1
Ve velkém hrnci přivedeme k varu jemně osolenou vodu a uvaříme těstoviny.
2
Mezitím na pánvi na středním plameni zahřejeme olivový olej a najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova.
3
Přidáme cuketu nakrájenou na měsíčky, dochutíme solí a pepřem a pokračujeme ve vaření, dokud cuketa nezměkne (asi 10 minut).
4
Uvařené a scezené těstoviny přidáme k podušené cuketě. Promícháme. Přidáme ½ hrnku vody a Lučinu.
5
Mícháme, aby se těstoviny obalily, podle potřeby přidáme další vodu.
6
Přidáme nakrájené čerstvé bylinky a nastrouhaný parmazán a znovu promícháme.
7
Podávat můžeme s extra nastrouhaným parmazánem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
493 kcal
2074 kJ
T:
22 g
B:
21 g
S:
48 g
V:
6 g
Dobrou chuť! 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz