
Tento tuňákový burger ti dodá plnohodnotnou porci bílkovin, obsahuje minimum tuku a skvěle chutná díky bylinkám, křupavé zelenině a osvěžujícímu česnekovo-citronovému dipu. Zapomeň na těžké fastfoody – připrav si tuhle zdravější verzi, kterou zvládneš i během rušného dne.
👉 Pokud máš ráda zdravé recepty, po přihlášení na fitshaker.cz najdeš ve svém profilu (v části Ke stažení) e-booky plné inspirace – pro masožravce, vegetariány i vegany.
Jak na to?
1
Na dip smícháme všechny ingredience v menší misce a necháme odležet 10 minut v lednici.
2
Tuňáka dobře okapeme a vložíme do misky.
3
Přidáme vejce, strouhanku, hořčici, koření a důkladně promícháme.
4
Ze směsi vytvarujeme 1 větší „karbanátek“ (nebo 2 menší).
5
Na rozehřáté nepřilnavé pánvi opečeme tuňák z obou stran na olivovém oleji, cca 3–4 minuty z každé strany, dokud nechytí zlatavou barvu a zpevní se.
6
Podáváme v housce s dipem, salátem, okurkou, rajčetem či jinou volitelnou zeleninou.
TIP: Vzniklé „karbanátky“ se hodí i do wrapu společně s dipem.

Přejeme ti dobrou chuť plnou zdraví a energie! 💚
Pokud kromě zdravého jídla hledáš i způsob, jak se cítit fit a plná energie, na Fitshakeru najdeš více než 30 cvičebních programů – od rychlých tréninků až po relaxační cvičení. Vyber si ten, který ti nejvíce sedne, a cvič v pohodlí domova, kdykoli máš chuť.
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.