Tato frittata je perfektní volbou pro ty, kteří hledají rychlý, chutný a výživný recept. Kombinace jemně sladké pečené dýně, šťavnatých žampionů a krémové sýrové omáčky je prostě neodolatelná. Připravit ji zvládne každý, i bez pánve vhodné do trouby. Stačí pekáč, základní ingredience a trochu času.
Tato frittata je ideální na snídani, oběd nebo lehkou večeři.
Nechte se unést její krémovou konzistencí a bohatou chutí.
Čas přípravy
- 50 minútpokud je dýně upečená předem
- 70 minútpokud je potřeba dýni upéct
Ako na to?
1
Nakrájejte dýni na malé kostičky. V míse ji pokapejte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 15 minut doměkka. Pokud máte již upečenou dýni, tento krok přeskočte a odměřte si 2 hrsti.
2
Žampiony nakrájejte na slabší plátky. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a lehce osolené žampiony opékejte asi 7 minut, dokud nezačnou zlátnout.
3
V misce prošlehejte vejce s mlékem nebo smetanou. Vmíchejte sýr, koření, sůl a pepř. Pak vmíchejte zchladlé žampiony a pečenou dýni.
4
Pekáček (25 x 15) vyložte pečicím papírem. Vaječnou směs nalijte do pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 35 minut.
5
Po upečení nechte asi 5 – 10 minut odstát, aby šlo s frittatou lépe manipulovat. Díky pečicímu papíru se vám podaří ji opatrně vyndat na prkénko a nakrájet na porce. Podávejte s pečivem.
TIP: Pro extra chuť posypte frittatu po upečení praženými semínky nebo ořechy. Můžete ji také doplnit o čerstvou rukolu nebo špenát.
Ať vám chuť frittaty vykouzlí úsměv na tváři!
Objevte nové recepty s knihou Fitshaker v kuchyni!
Chcete vařit chutně, zdravě a bez stresu? Nová kniha Fitshaker v kuchyni přináší spoustu inspirace na rychlé a jednoduché recepty, které si zamilujete.
Od snídaní po večeře – vše, co potřebujete pro vyvážený a zdravý životní styl, nyní na jednom místě.
Nezmeškejte příležitost obohatit svou kuchyni a objednejte si knihu ještě dnes na eshopu Fitshakera!
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz