Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Frittata s pečenou dýní a žampiony: Skvělá volba na snídani či večeři

70 min
6 porcií
frittata s tekvicou

Potřebujeme: 

  • ½ menší dýně hokaido (200 g) nebo 2 hrsti pečené
  • olivový olej
  • sůl
  • 120 g žampionů
  • 8 vajíček
  • 50 ml mléka nebo smetany
  • 50 g najemno nastrouhané goudy nebo ementálu (dle chuti)
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1/3 lžičky sušeného česneku
  • Pepř
  • 20 g čerstvého pečiva k podávání
frittata s tekvicou

Tato frittata je perfektní volbou pro ty, kteří hledají rychlý, chutný a výživný recept. Kombinace jemně sladké pečené dýně, šťavnatých žampionů a krémové sýrové omáčky je prostě neodolatelná. Připravit ji zvládne každý, i bez pánve vhodné do trouby. Stačí pekáč, základní ingredience a trochu času.

Tato frittata je ideální na snídani, oběd nebo lehkou večeři.

Nechte se unést její krémovou konzistencí a bohatou chutí.

Čas přípravy

  • 50 minútpokud je dýně upečená předem
  • 70 minútpokud je potřeba dýni upéct

Ako na to?

1

Nakrájejte dýni na malé kostičky. V míse ji pokapejte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 15 minut doměkka. Pokud máte již upečenou dýni, tento krok přeskočte a odměřte si 2 hrsti.

2

Žampiony nakrájejte na slabší plátky. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a lehce osolené žampiony opékejte asi 7 minut, dokud nezačnou zlátnout.

3

V misce prošlehejte vejce s mlékem nebo smetanou. Vmíchejte sýr, koření, sůl a pepř. Pak vmíchejte zchladlé žampiony a pečenou dýni.

4

Pekáček (25 x 15) vyložte pečicím papírem. Vaječnou směs nalijte do pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 35 minut.

5

Po upečení nechte asi 5 – 10 minut odstát, aby šlo s frittatou lépe manipulovat. Díky pečicímu papíru se vám podaří ji opatrně vyndat na prkénko a nakrájet na porce. Podávejte s pečivem.

TIP: Pro extra chuť posypte frittatu po upečení praženými semínky nebo ořechy. Můžete ji také doplnit o čerstvou rukolu nebo špenát.

Ať vám chuť frittaty vykouzlí úsměv na tváři!

Objevte nové recepty s knihou Fitshaker v kuchyni!

Chcete vařit chutně, zdravě a bez stresu? Nová kniha Fitshaker v kuchyni přináší spoustu inspirace na rychlé a jednoduché recepty, které si zamilujete.

Od snídaní po večeře – vše, co potřebujete pro vyvážený a zdravý životní styl, nyní na jednom místě.

Nezmeškejte příležitost obohatit svou kuchyni a objednejte si knihu ještě dnes na eshopu Fitshakera!

fitshaker kniha
Fotka autora
Martina Baťhová
Redaktorka ve Fitshaker

Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.