Salát s pečenou dýní hokkaido, sušenými rajčaty a medovým dresingem
30 min
3 porce

Saláty nemusíme vynechat z jídelníčku ani během podzimního nebo zimního období, ale je nutné zvolit sezónní suroviny a klidně přidat pečenou zeleninu, která nás zahřeje a zasytí. Symbolem podzimu je právě dýně, jejíž sladká chuť se v tomto receptu doplňuje se slaným sýrem a sušenými rajčaty.
Jak na to?
1
Dýni oškrábeme, nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme mletým římským kmínem a rozložíme na pekáč pokapaný olivovým olejem.
2
Takto připravenou ji pečeme 20 minut při teplotě 190 °C.
3
Salát umyjeme, osušíme a rozdělíme na talíře. Přidáme kousky sušených rajčat, kousky sýru feta a semínka, která si předtím krátce opražíme na suché pánvi nebo na trošce olivového oleje.
4
Na vrch položíme pečenou dýni a všechno polijeme dresingem. Ten připravíme tak, že metličkou rozmícháme med s vinným octem a postupně za stálého míchání přiléváme dýňový olej. Nakonec ho zjemníme trochou vody.
Tip: Místo dýně můžeme použít i batát, případně mrkev. ;-)


Dobrou chuť! 🙂