I vegetariánská jídla jsou plná barev a hlavně chutí. Ve vegetariánském jídle nemusí hned být jako náhrada masa použité tofu, seitan nebo tempeh. Skvělé vegetariánské jídlo může být připravené například i z takových hub. A můžu ti prozradit, že fanouškem tohoto hubového stroganova se můžou stát i lidé, kteří houby normálně až tak nemusí. Jako například můj bratr, kterému jídlo tak chutnalo, že si ho žádal i na snídani. Nebudu to už déle natahovat, tady máš recept.
Jak na to?
1
Na másle dozlatova osmažíme cibuli nakrájenou na kostky.
2
Přidáme houby nakrájené například na plátky, sůl, koření a dusíme 10 minut.
3
Aby se houby nepřipekly, můžeme je podlít troškou vody.
4
Přidáme rajský protlak a 1 hrnek vody.
5
V druhém hrnci přivedeme k varu bílé víno.
6
Vaříme 5 minut. K vínu přidáme hořčici a sójovou omáčku.
7
Povaříme ještě 5 minut a přidáme k houbové směsi.
8
Nakonec po lžičkách přidáme bílý jogurt a ještě chvilku povaříme. Pokud je směs hustá, můžeme přidat trošku vody.
TIP: Jako přílohu můžeme podávat například hnědou rýži, vařenou zeleninu a salát z červené řepy. Případně i těstoviny, kuskus apod. Každý podle svojí chuti.
Výživové hodnoty na 1 porci:
224 kcal
943 kJ
T:
12 g
B:
7 g
S:
17 g
V:
3 g
Přeju ti dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz