Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na rychlý oběd nebo večeři do 20 minut: těstoviny s brokolicovým pestem

20 min
3 porce
brokolice recept

Potřebujeme: 

  • 250 g špaldových nebo jiných oblíbených těstovin
  • 300 g brokolice
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • 1 stroužek česneku
  • 6–8 lžic panenského olivového oleje
  • 50 g parmazánu nebo slovenského sýru Vrchár
  • 20 g kešu oříšků
brokolice recept

Tento recept je velmi jednoduchý a raz dva hotový, protože těstoviny i brokolici máme rychle uvařené. A i když nepatříte k velkým milovníkům brokolice, doporučuju zkusit tento recept a určitě si ji zamilujete, protože tato kombinace chutná skvěle.

Jak na to?

1

Těstoviny uvaříme. Dvě lžíce vody z těstovin si odložíme stranou na později.

2

Brokolici vložíme do vřící vody a vaříme 5–6 minut, nenecháme ji úplně rozvařit – chceme, aby zůstala trošku křupavá.

3

Uvařenou brokolici osušíme kuchyňským ubrouskem a nožem nasekáme nadrobno.

4

Vložíme ji do větší misky, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, olivový olej, vodu z těstovin, strouhaný parmazán a namleté nebo nasekané kešu. Vymícháme do hladkého pesta.

5

Těstoviny přidáme k pestu a podáváme.

Tip: Místo kešu můžeme použít i piniové nebo vlašské ořechy a pesto si klidně můžeme namazat i na kousek pečiva, pokud právě nemáme chuť na těstoviny.

špagety recept

Přeju dobrou chuť! 🙂

Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.