Když se řekne „fazolačka“, většina z nás si představí klasiku z jídelny s uvařeným párkem. Pojďme to změnit a připravit si ji na zdravější způsob a vhodnou i pro vegetariány. Tato fazolová polévka je ideální na zahřátí organizmu a dostatečné zasycení. Vřele doporučuji!
Jak na to?
1
Fazole nasypeme do hrnce, zalejeme vodou zhruba 5 cm nad jejich okraj a necháme asi 12 hodin nabobtnat.
2
Potom vodu slejeme. Fazole nasypeme opět do hrnce, přidáme bobkové listy a nové koření, zalejeme 1,7 l vody a vaříme do poloměkka.
3
Mezitím nakrájíme očištěné brambory, mrkev, petržel, celer a cibuli na malé kousky.
4
Na olivovém oleji osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, mletou červenou papriku a potom přidáme zbylou pokrájenou zeleninu a ještě krátce smažíme.
5
Připravenou zeleninovou směs přisypeme k předvařeným fazolím a vaříme do změknutí.
6
Nakonec přidáme sůl, mletý kmín a pepř.
7
Úplně nakonec dochutíme majoránkou a můžeme podávat.
Tip: Polévka je vhodná už i pro děti od 1 roku, ale vynechej pepř.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 360 g):
156 kcal
656.76 kJ
T:
6 g
B:
6 g
S:
21 g
V:
3 g
Přeju ti dobrou chuť! :-)
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.