S přibývajícími pracovními a rodinnými povinnostmi může být těžké najít si čas na přípravu vydatných a chutných jídel. Pokud se snažíš připravovat si jídla zdravě i navzdory nedostatku času, zeleninové polévky s luštěninami jsou na to přímo stvořené. Mám pro tebe recept na sytou kapustovou polévku z jednoduchých a zdravých ingrediencí.
Jak na to?
1
Polovinu plechovky bílých fazolí rozmixujeme na kaši.
2
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou mrkev a chvilku opékáme.
3
Přidáme česnek nakrájený na malé kousky.
4
Potom přidáme rozmixované fazole a protlak.
5
Promícháme a přidáme vodu a brambory. Vaříme, dokud nejsou měkké.
6
Potom přidáme zbylé fazole a nakrájenou kapustu, osolíme a opepříme. Vaříme 10 minut a podáváme. Pokud by byla polévka příliš hustá, dolejeme vodu.
7
Můžeme ji servírovat s nakrájenou pažitkou, nastrouhaným parmezánem nebo topinkami či čerstvým pečivem. Nebo jen tak samotnou.
8
Polévka je sytá, takže pokud obědváte i druhý chod, naložte si menší porci. Případně pokud se vám nechce vařit druhý chod, s chlebíkem vás určitě zasytí. Proto se hodí i jako rychlá večeře.
Tip: Před dosolením jsem si odložila bokem vývar z polévky s bramborami a s mrkví a podávala jej svému 16měsíčnímu. Velmi mu chutnalo, jelikož má polévka jemnou, sladkou chuť.
Výživové hodnoty na 1 porci:
107 kcal
451 kJ
T:
2 g
B:
4 g
S:
19 g
V:
4 g
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz