Vloni se mi podařilo vycestovat do Toskánska. A protože mám ráda tradiční kuchyni, vyzkoušela jsem i tu toskánskou. Kromě jiných specialit jsem ochutnala i polévku, která nejen zahřála, ale i zasytila.
Připomínala mi naši hrstkovou polévku, jen ještě o kousek hustější. A když jsem ji posypala parmazánem a pokapala olivovým olejem, dostala úplně jiný rozměr. Věř, že po této polévce už druhé jídlo nebudeš potřebovat.
Jak na to?
1
V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme červenou papriku a mouku. Chvilku smažíme a zalijeme vodou.
2
Do vody vysypeme hrstkovou směs a přidáme zeleninu a brambory nakrájené na drobné kostičky.
3
Cibuli s česnekem oloupeme a přidáme v kuse.
4
Polévku dochutíme solí a vaříme cca 2 hodiny, dokud nejsou luštěniny a zelenina měkké.
5
Když je polévka hotová, naložíme ji do misky, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme olivovým olejem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
282 kcal
1186 kJ
T:
7 g
B:
15 g
S:
33 g
V:
10 g
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.