Tato rajská polévka obsahuje hodně pestré zeleniny. Je plná chutí a živin a připravit ji je hračka. Tak proč si nevzít svoji oblíbenou zástěru a nezačít vařit?
Proč si udělat tuto polévku:
- OBSAHUJE SKRYTOU ZELENINU. Rajčata, cuketa, mrkev, cibule – polévka, kterou potřebuješ na doplnění zeleniny do svého dne.
- SUPER BOHATÁ NA BÍLKOVINY. Díky porci čočky tě tato polévka s vysokým obsahem bílkovin udrží sytou celé hodiny.
- SNADNÁ PŘÍPRAVA. Hoď všechno nakrájené do hrnce, nechej vařit a rozmixuj.
Jak na to?
1
Do hrnce přidáme olivový olej, zahřejeme a orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny (rajčata, cuketu a mrkev) a jemně smažíme dalších 5 minut.
2
Přidáme zbytek ingrediencí – zeleninový vývar, rajčatové pyré a čočku. Potom přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut, dokud se čočka a mrkev neuvaří.
3
Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme čerstvé bylinky, pepř a sůl. Rozmixujeme dohladka a hustotu přizpůsobíme svojí chuti.
4
Podáváme s křupavým chlebem, dalším kořením a bylinkami navrch.
Výživové hodnoty na 1 porci:
160 kcal
672 kJ
T:
2 g
B:
7 g
S:
18 g
V:
5 g
Přeju dobrou chuť. 😊
Kromě chutných receptů ti nabízíme i cvičení na doma. Vyzkoušej naše online fitko a makej na své postavě s námi.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz