Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Hustá rajská polévka se zeleninou a červenou čočkou

35 min
4 porce
rajská polévka

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 4 velká rajčata
  • 1 středně velkou cuketu
  • 2 středně velké mrkve
  • 500 ml vývaru nebo vody
  • 500 ml pasírovaných rajčat
  • 60 g červené čočky
  • hrst čerstvých bylinek, např. bazalky, petržele, oregana, pažitky, tymiánu
  • ¼ lžičky čerstvě namletého černého pepře
  • 1 lžičku sladké červené papriky
rajská polévka

Tato rajská polévka obsahuje hodně pestré zeleniny. Je plná chutí a živin a připravit ji je hračka. Tak proč si nevzít svoji oblíbenou zástěru a nezačít vařit?

Proč si udělat tuto polévku:

  • OBSAHUJE SKRYTOU ZELENINU. Rajčata, cuketa, mrkev, cibule – polévka, kterou potřebuješ na doplnění zeleniny do svého dne.
  • SUPER BOHATÁ NA BÍLKOVINY. Díky porci čočky tě tato polévka s vysokým obsahem bílkovin udrží sytou celé hodiny.
  • SNADNÁ PŘÍPRAVA. Hoď všechno nakrájené do hrnce, nechej vařit a rozmixuj.

Jak na to?

1

Do hrnce přidáme olivový olej, zahřejeme a orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny (rajčata, cuketu a mrkev) a jemně smažíme dalších 5 minut.

2

Přidáme zbytek ingrediencí – zeleninový vývar, rajčatové pyré a čočku. Potom přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut, dokud se čočka a mrkev neuvaří.

3

Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme čerstvé bylinky, pepř a sůl. Rozmixujeme dohladka a hustotu přizpůsobíme svojí chuti.

4

Podáváme s křupavým chlebem, dalším kořením a bylinkami navrch.

Výživové hodnoty na 1 porci:

160 kcal

672 kJ

T:

2 g

B:

7 g

S:

18 g

V:

5 g

jednoduchá rajská polévka

Přeju dobrou chuť. 😊

Kromě chutných receptů ti nabízíme i cvičení na doma. Vyzkoušej naše online fitko a makej na své postavě s námi.

cvičení doma pro ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.